Project Description

Masterclass Oplossingsgerichte Suïcidepreventie, Solutions Centre, Soesterberg, René den Haan
Trainer: René den Haan, GZ-psycholoog en neuropsycholoog, auteur en trainer.
Data:  Maandag 1 en dinsdag 2 november 2022.
Tijden: 09:30 – 16:30 uur. Ontvangst met koffie en thee vanaf 09:00 uur.
Plaats: Soesterberg
Locatie:

Solutions Centre
Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

  • Gratis parkeren op eigen terrein.
  • Gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer.
  • Gratis WIFI.
Bestemd voor: Hulpverleners, begeleiders van cliënten met een verstandelijke beperking, onderwijs-professionals, GGZ medewerkers (alle disciplines).
Inhoud:

Hoe optimaliseer je als behandelaar de samenwerkingsrelatie met cliënten wanneer zij een einde aan hun leven willen maken? Welke vragen kun je stellen en hoe bouw je aan hoop? Deze tweedaagse masterclass over suïcidepreventie richt zich op oplossingsgerichte gespreksvoering in (crisis)gesprekken met jongeren, volwassenen en cliënten met een verstandelijke beperking.

In de hulpverlening is er steeds meer aandacht voor suïcidepreventie. Naast diagnostiek, het praten over problemen en de taxeren van suïciderisico, biedt de oplossingsgerichte benadering iets zeer waardevols: aandacht voor sterke kanten en middelen van cliënten en aandacht voor belangrijke anderen in het leven van de cliënt. Dit is het bouwen aan de hoepel. Tijdens deze tweedaagse masterclass wordt er veel geoefend met oplossingsgerichte gespreksvoering, onder meer met een trainingsacteur. Er is ruimte om casuïstiek in te brengen en vragen te stellen. Tips om direct naar de praktijk te gaan.

Over de trainer: 

Solutions Centre - René dan Haan Oplossingsgerichte Suïcidepreventie

René den Haan, GZ-psycholoog en neuropsycholoog, werkzaam in de SGGZ (met name de ouderenpsychiatrie), en heeft een praktijk voor training, supervisie en coaching. Hij is auteur van een aantal boeken op het gebied van oplossingsgericht werken, suïcidepreventie en positieve psychologie. Daarnaast is hij docent aan instellingen voor postacademisch onderwijs en geeft hij (online) trainingen op het gebied van oplossingsgerichte therapie, positieve (neuro)psychologie en herstel.
Vooropleiding en toelating: De cursist heeft een HBO of universitaire opleiding gevolgd. Voorkennis over oplossingsgericht werken is niet gevraagd.
Studiebelasting: 12 uur effectieve training.
Inschrijfkosten: € 465,- inclusief studieboek, online materialen, lunches (Italiaanse broodjes), koffie, thee, koekjes en fruit.
Accreditatie: K&J, NIP/NVO, SKJ (indien je onze twaalfdaagse Mastercourse volgt).

Meer informatie?

Neem contact op met een van onze secretaresses:
E-mail: info@solutions-centre.nl
Telefoon: 085 877 1433 (dagelijks van 09:00 – 12:00)

Telefoon: gelijks van 09:00 – 12:00)

Schrijf je in voor de tweedaagse masterclass ‘Oplossingsgerichte Suïcidepreventie’

Terug naar het overzicht met alle trainingen & masterclasses

Al onze aankomende Trainingen & Masterclasses

Share This Story, Choose Your Platform!