“You sort of start thinking anything is possible if you’ve got enough nerve.”

Over Solutions Centre

Solutions Centre, opgericht in 2004 door Insoo Kim Berg (USA) en Arnoud Huibers (NLD), beoogt de oplossingsgerichte benadering toepasbaar te maken voor professionals in hulpverlening, zorg, onderwijs, management en vele andere werkvelden en settings.

Solutions Centre organiseert trainingen, studiedagen en congressen, coördineert intervisiegroepen en biedt consultatie aan professionals, managers en teams. Incompany trainingen worden afgestemd op de leerwensen van deelnemers en organisatie.

Solutions Centre is gevestigd in Soesterberg, prachtig gelegen in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Met de auto makkelijk te bereiken via de A28, gratis parkeren op eigen terrein. Makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer via Amersfoort CS.

Amersfoortsestraat 15, 3769 AD Soesterberg. Telefoon: 033-887 50 75. Info@solutions-centre.org

Solutions Centre Soesterberg locatie

Wie zijn wij?

Insoo Kim Berg co-ontwikkelde de Solution-Focused Brief Therapy en is auteur van vele boeken die vertaald zijn in zeventien talen. Insoo werd geboren in Zuid-Korea en opgeleid in de Verenigde Staten en combineerde Westerse en Oosterse manieren om oplossingen te vinden.  Insoo was expert in het samenwerken met ‘multi-problem’ gezinnen, drugs- en alcoholverslaafden, daklozen en delinquente adolescenten en hun gezinnen. Zij was lid van de Amerikaanse Associatie voor Huwelijks- en Gezinstherapie (AAMFT), actief lid van de Wisconsin Associatie voor Huwelijks- en Gezinstherapie, de Nationale Associatie van Maatschappelijk Werkers en Solution Focused Brief Therapy Association (SFBTA).  Insoo gaf wereldwijd lezingen en trainingen.

Arnoud Huibers, Gz-psycholoog, overheidsgeregistreerd psychotherapeut en systeemtherapeut, studeerde aan de Rijksuniversiteit Utrecht en werd postdoctoraal opgeleid in het Academisch Ziekenhuis Utrecht. Hij is werkzaam in een vrijgevestigde praktijk in Soesterberg, mede-oprichter van de Vereniging Oplossingsgerichte Professionals Nederland (VOPN), mede-oprichter van de Academy for Solution-Focused Approaches and Research (ASFAR) en lid van NIP, NVRG, VKJP, LVVP, NVP en VEN. Arnoud geeft trainingen en lezingen over de oplossingsgerichte benadering en adviseert organisaties en scholen, in Nederland, Caraïbische eilanden, India en China. Vakkundigheid, rust, humor en enthousiasme kenmerken zijn stijl van trainen.

Wat kan Solutions Centre voor je doen?

  • Je kunt een training oplossingsgerichte gespreksvoering bij ons volgen om je oplossingsgerichte vaardigheden te vergroten.
  • De trainingen zijn bestemd voor professionals in hulpverlening, zorg, onderwijs en management.
  • Je kunt je deelnemen aan oplossingsgerichte intervisie bij jou in de buurt, door ons georganiseerd.
  • Samen met je collega’s een thema-avond in Soesterberg bijwonen, over verschillende toepassingen van de oplossingsgerichte benadering.
  • Je kunt een twee- of meerdaagse mastercourse volgen om te verdiepen.
  • Een incompany training aanvragen afgestemd op de leerwensen van je team of organisatie.
  • Congressen en studiedagen over de oplossingsgerichte benadering bijwonen.
  • Wij bieden supervisie en begeleide intervisie voor professionals.
  • Consultatie aan teams en organisaties om de samenwerking te maximaliseren.

We horen graag van je!

Contact: Arnoud Huibers, directeur van Solutions Centre.

Share This Story, Choose Your Platform!