Links met samenwerkingspartners

IOPC

Instituut voor Oplossingsgerichte Psychotherapie en Consultatie

Het IOPC is een vrijgevestigde praktijk van gespecialiseerde psychologen en psychotherapeuten in Soesterberg. De psychologen van het IOPC werken cliëntgericht en niet diagnosegericht. Behandelmogelijkheden: psychologische hulp aan kinderen, jongeren en volwassenen, individueel, relatie, gezin, psychologisch onderzoek, didactisch onderzoek, coaching en supervisie voor professionals. In de meeste gevallen wordt de behandeling vergoed.

ASFAR India

Academy for Solution-Focused Approaches & Research

De Academy for Solution Focused Approaches & Research (ASFAR) is een organisatie die als doel heeft om de oplossingsgerichte benadering te propageren in India en verder te ontwikkelen door training, onderzoek, praktijk en supervisie. ASFAR is opgericht in 2016 door Jaseem Koorankot (India) en  Arnoud Huibers (Nederland). Zij organiseert congressen, trainingen, studiedagen en onderzoeksprojecten.

ASFAR

Ben Furman

Oplossingsgericht psychiater en psychotherapeut, bedenker van Kids’ Skills en Reteaming

Ben is een Fins psychiater, psychotherapeut en internationaal erken trainer van de oplossingsgerichte therapie, coaching en management. Ben schreef meer dan 20 boeken, vertaald in vele talen. Hij is innovatief als het gaat om oplossingsgerichte tools zoals ‘Kids’ Skills’ om kinderen, ouders en leerkrachten te helpen bij het overwinnen van problemen en ‘Reteaming’, ‘Twin-Star’ en ‘Cooperation’ als het gaat om oplossingsgerichte psychologie voor managers en organisaties.

www.benfurman.com

Wieger Jan Kooij

Bedrijfsmaatschappelijk werker, loopbaancoach & oplossingsgericht trainer.

Wieger Jan werd opgeleid als bedrijfsmaatschappelijk werker, aanvankelijk in de verslavingszorg. Vervolgens werkte hij voor diverse gemeenten en een sociale werkplaats in de provincie Drenthe, werd opgeleid tot loopbaancoach en oplossingsgericht trainer. www.wiegerjankooij.nl

www.wiegerjankooij.nl

VOPN

Vereniging voor Oplossingsgerichte Professionals Nederland

De Vereniging voor Oplossingsgerichte Professionals Nederland is een thuis voor oplossingsgerichte professionals. Zij bevordert methodische vakbekwaamheid door uitwisseling van kennis en ervaring en geeft informatie over opleidingen en congressen. Zij stimuleert wetenschappelijk onderzoek en publicaties en maakt het oplossingsgerichte gedachtegoed toegankelijk voor een breed publiek. De leden van de VOPN representeren verschillende beroepsgroepen en zetten zich in voor een kwalitatief hoogwaardige toepassing van de oplossingsgerichte methodiek in verschillende werkvelden: hulpverlening, onderwijs, medische zorg, management, sport en coaching.

Wat kan Solutions Centre voor je doen?

Trainingen, mastercourses en consultaties oplossingsgericht werken

  • Je kunt een training oplossingsgerichte gespreksvoering bij ons volgen om je oplossingsgerichte vaardigheden te vergroten.
  • De trainingen zijn bestemd voor professionals in hulpverlening, zorg, onderwijs en management.
  • Je kunt je deelnemen aan oplossingsgerichte intervisie bij jou in de buurt, door ons georganiseerd.
  • Samen met je collega’s een thema-avond in Soesterberg bijwonen, over verschillende toepassingen van de oplossingsgerichte benadering.
  • Je kunt een twee- of meerdaagse mastercourse volgen om te verdiepen.
  • Een incompany training aanvragen afgestemd op de leerwensen van je team of organisatie.
  • Congressen en studiedagen over de oplossingsgerichte benadering bijwonen.
  • Wij bieden supervisie en begeleide intervisie voor professionals.
  • Consultatie aan teams en organisaties om de samenwerking te maximaliseren.

We horen graag van je!

Contact: Arnoud Huibers, directeur van Solutions Centre.

Share This Story, Choose Your Platform!