Tweedaagse masterclass Sue Young ‘Van Pesten naar Samenwerken’ I 8 en 9 mei 2019 I Soesterberg

Tweedaagse Masterclass door de Britse pedagoge Sue Young over oplossingsgericht werken in het onderwijs. Sue Young geeft wereldwijd lezingen en trainingen op het gebied van consultaties aan scholen, het trainen van leerkrachten, het opzetten van anti-pest programma’s en het individueel coachen van leerlingen en studenten. Tijdens deze masterclass leert de cursist vele concrete en bruikbare technieken om hulpbronnen van kinderen en jongeren, leerkrachten en intern begeleiders, schooldirecteuren en bestuurders te mobiliseren. Er is speciale aandacht voor  de Steungroepmethode die door Sue Young zelf werd ontwikkeld. Casuïstiek kan worden ingebracht en besproken. De groep bestaat uit maximaal 22 cursisten van verschillende beroepsgroepen: hulpverlening, onderwijs, kindercoaching, zorg, management. Er is voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen.

Tweedaagse masterclass ‘Van Pesten naar Samenwerken op School’

Sue Young
Naam training: Tweedaagse masterclass ‘Van Pesten naar Samenwerken op School’
Opleider: Sue Young, pedagoge, anti-pestcoordinator
Data: 8 en 9 mei 2019
Tijden: 09.30 – 16.30 uur. Ontvangst met koffie en thee vanaf 09.00 uur
Plaats: Soesterberg
Locatie: Solutions Centre
Amersfoortsestraatweg 61
Soesterberg 3769 AE
Gratis parkeren op eigen terrein en gratis WIFI
Bestemd voor: Hulpverleners, onderwijsprofessionals, managers en directeuren die geïnteresseerd zijn in het werken vanuit systeemgericht en oplossingsgericht perspectief.
Inhoud: Oplossingsgericht werken op scholen

Oplossingsgerichte trainingen voor leerkrachten

Oplossingsgericht coachen van leerkrachten

Oplossingsgericht klassenmanagement

Professioneel reageren op pesten op school

Het opzetten van “steungroepen” om het gepeste kind te helpen

Individuele coaching van leerlingen en studenten

Het ondersteunen van en consultatie geven aan scholen

Casuïstiekbespreking

Oefenen in kleine groepen

Vraag en antwoord

Sue Young studeerde aan de universiteit van Hull, Engeland en behaalde haar master als gedragsspecialist. Het grootste gedeelte van haar carrière was zijn werkzaam in het onderwijs als docent. Voor de stad Hull werd zij antipestcoördinator. Zij heeft een zelfstandige praktijk als onderwijs- en gedragsadviseur. Haar eerste opleiding in oplossingsgericht werk kreeg ze midden jaren ’90 van Ron Warner in Durham. Daarna volgde ze trainingen van Insoo Kim Berg en Steve de Shazer, de grondleggers van het oplossingsgerichte model. Sindsdien werkt ze samen met BRIEF in Londen en met Kerstin Måhlberg en Maud Sjöblom in Stockholm. Wereldwijd geeft ze lezingen en trainingen in oplossingsgericht werken in het onderwijs. Op 5 juni 2013 was ze keynote speaker op de conferentie “Pesten Past Niet!” Haar lezingen worden zeer enthousiast ontvangen door de deelnemers.

Studiebelasting: 12 uur effectieve training; 12 uur literatuurstudie; totaal 24 uur studiebelasting.
Studiemateriaal: Het boek “Van pesten naar samenwerken” van Sue Young (238 pagina’s, 2006, uitgeverij Pearson) is inbegrepen bij de Masterclass. Het boek zal worden gesigneerd door Sue Young.
Opleidingskosten: € 465.- inclusief syllabus, lunches, koffie, thee, koekjes en fruit.
Accrreditatie: Deze tweedaagse masterclass maakt deel uit van de twaalfdaagse mastercourse. Alleen cursisten die de gehele twaalfdaagse mastercourse volgen komen in aanmerking voor accreditatiepunten. NIP Kinder & Jeugdpycholoog, NVO orthopedagoog generalist, NVO orthopedagoog basis, SKJ Jeugdzorgwerker, Registerplein Maatschappelijk werkers, sociaal agogen, ggz-agogen. Andere accreditaties (voor de 12-daagse mastercourse) kunnen op uw verzoek worden aangevraagd.
Aanmelding: Secretaresse Solutions Centre
E-mail: info@solutions-centre.org
Telefoon: 085 877 1433 (dagelijks 09.00-14.00)

Schrijf je in voor de tweedaagse mastercourse ‘Systeemgericht en Oplossingsgericht Werken’

Terug naar het overzicht met alle trainingen

Share This Story, Choose Your Platform!