Mastercourse oplossingsgericht werken met kinderen en jongeren.

In deze twaalfdaagse mastercourse word je opgeleid tot specialist op het gebied van oplossingsgericht werken met kinderen en jongeren. Je krijgt de gelegenheid om internationale topdocenten te ontmoeten, vragen te stellen, te oefenen met het voeren van gesprekken en casuïstiek in te brengen.

Er is aandacht voor het werken met individuele kinderen en jongeren, systeemgesprekken voeren met ouders/opvoeders, de trias leerkracht-ouders-leerling, samenwerken met (probleemgerichte) verwijzers, de samenwerking opbouwen met gestuurde, ‘onbereid-willige’ cliënten, als ook het werken met teams en groepen. Als professionals samenwerken in een team, leiding geven aan een team of organisatie, op een oplossingsgerichte wijze een vergadering leiden, komen ook uitvoerig aan de orde.

De mastercourse bestaat uit zes blokken van twee dagen, totaal twaalf dagen. Je kunt je eigen mastercourse samenstellen, door – binnen drie jaar – in te tekenen op de tweedaagse masterclasses die jou aanspreken. Je kunt dus afstuderen na één jaar maar je kun ook drie jaar de tijd nemen. De tijdsinvestering: 12 dagen training (72 uur), literatuurstudie (72 uur) en een take-home opdracht (4 uur), totaal 148 uur, waarvoor je accreditatiepunten ontvangt van jouw beroepsvereniging. Optioneel is deelname aan intervisie-bijeenkomsten die door Solutions Centre worden georganiseerd. Als je afstudeert ontvang je het certificaat ‘Master Oplossingsgericht Werken met Kinderen en Jongeren’.

Doelgroep:

Hulpverleners aan kinderen, jongeren en gezinnen (psychologen, orthopedagogen, jeugdzorgwerkers, maatschappelijk werkenden, kinder- en jeugdpsychiaters, raadsonderzoekers, coaches), onderwijsprofessionals (ambulant dienstverleners, schoolpsychologen, vertrouwenspersonen, leerkrachten, remedial teachers), zorgprofessionals (kinderartsen, jeugdartsen, fysiotherapeuten, psychomotorisch therapeuten), leidinggevenden, directeuren die geïnteresseerd zijn in werken vanuit het oplossingsgerichte perspectief.

Docenten:

Ben Furman, werd opgeleid tot psychiater en psychotherapeut aan de universiteit van Helsinki, Finland. Hij is een productief schrijver en zijn boeken over oplossingsgerichte therapie met kinderen, jeugdigen, volwassenen, teams en organisaties worden over de hele wereld vertaald. Inmiddels zeer bekend is de door hem ontwikkelde methode “Kids’Skills”, een innovatieve methode voor het oplossingsgericht werken met kinderen en de methode “mission possible” over het oplossingsgericht werken met adolescenten.

Therese Steiner studeerde medicijnen aan de universiteit van Bern, Zwitserland, waar zij vervolgens werd opgeleid tot kinderpsychiater. Haar postdoctorale training omvatte gezinstherapie, hypnose en oplossingsgerichte therapie. Zij werkt al meer dan 30 jaar in eigen praktijk in Basel, met kinderen, jongeren en ouders. In 2003 schreef ze samen met Insoo Kim Berg “Children’s Solution Work”. Therese werkt met regelmaat in Afrika, Midden-Amerika en het verre Oosten.

Sue Young studeerde aan de universiteit van Hull, Engeland en behaalde haar master als gedragsspecialist. Het grootste gedeelte van haar carrière was zijn werkzaam in het onderwijs als docent. Voor de stad Hull werd zij antipestcoördinator. Zij heeft een zelfstandige praktijk als onderwijs- en gedragsadviseur. Wereldwijd geeft ze lezingen en trainingen in oplossingsgericht werken in het onderwijs en de door haar ontwikkelde ‘support-group methode’ tegen pesten op school.

Eric Sulkers, studeerde en promoveerde aan de Erasmus universiteit Rotterdam, specialisme kindergeneeskunde. Vanaf 2003 werkt hij als kinderarts en vertrouwensarts in het Admiraal de Ruyterziekenhuis (4 vestigingen) in Zeeland en vanaf 2005 als vertrouwensarts bij Bureau Jeugdzorg Zeeland. Hij specialiseerde zich in het Signs of Safety model, een oplossingsgerichte benadering voor jeugdzorg en kinderbescherming.

Arnoud Huibers, GZ-psycholoog, psychotherapeut en systeemtherapeut, studeerde aan de Rijksuniversiteit Utrecht en werd postdoctoraal opgeleid in het Academisch Ziekenhuis Utrecht. Zelfstandig gevestigd in Soesterberg. Lid NIP, NVRG, VKJP, LVVP. Samen met Insoo Kim Berg, co-creator van het oplossingsgerichte model, richtte hij in 2004 Solutions Centre op. Hij geeft trainingen en lezingen in binnen- en buitenland. Vakkundigheid, rust, humor en enthousiasme kenmerken zijn stijl van trainen.

Claudia van Zuiden, directeur van Solution Ways, werd opgeleid als oplossingsgericht therapeut aan de Robert Gordon’s Universiteit, Schotland. Sinds 2002 werkt ze als therapeut, coach en trainer in de Oplossingsgerichte methode. Ze heeft in diverse landen op haar eigen, inspirerende manier training gegeven in deze techniek. Ze is internationale facilitator voor “Building Inner Strength – 16 Guidelines for Life”, een programma van de Foundation for Development for Compassion and Wisdom (FDCW).

René den Haan, GZ-psycholoog en neuropsycholoog, werkzaam in de SGGZ (met name de ouderenpsychiatrie), en heeft een praktijk voor training, supervisie en coaching. Hij is auteur van een aantal boeken op het gebied van oplossingsgericht werken, suïcidepreventie en positieve psychologie. Daarnaast is hij docent aan instellingen voor postacademisch onderwijs en geeft hij (online) trainingen op het gebied van oplossingsgerichte therapie, positieve (neuro)psychologie en herstel.

Vooropleiding:

Je hebt een Universitaire – of HBO-opleiding genoten. Op het gebied van oplossingsgericht werken heb je minimaal 3 dagen training gevolgd en ben je bekend met de basisprincipes en de belangrijke tools.
Studiebelasting: 12 dagen training (72 uur), literatuurstudie (72 uur) en een take-home opdracht (4 uur), totaal 148 uur.

Opleidingskosten:

€ 2640.- voor twaalfdaagse mastercourse inclusief zes studieboeken, syllabi, lunches, koffie, thee, koekjes en fruit. Heb je eerder training gevolgd bij Solutions Centre.
ontvang je een korting van € 125,-.

Informatie:

Secretaresse Solutions Centre
E-mail: info@solutions-centre.org
Telefoon: 085 877 1433 (dagelijks 09.00-14.00)

Schrijf je in voor de mastercourse

Share This Story, Choose Your Platform!