Mastercourse oplossingsgericht werken met kinderen, jongeren, gezinnen, scholen en organisaties

Doorlopende Mastercourse – Je kunt in 2021 – 2022 – 2023 op elk moment instappen

 Twaalfdaagse Mastercourse | Solutions Centre – Soesterberg

In deze twaalfdaagse Mastercourse word je opgeleid tot specialist op het gebied van oplossingsgericht werken met kinderen, jongeren, gezinnen, scholen en organisaties. Je krijgt de gelegenheid om internationale topdocenten te ontmoeten, vragen te stellen, te oefenen met het voeren van gesprekken en casuïstiek in te brengen.

Er is aandacht voor het werken met individuele kinderen en jongeren, systeemgesprekken voeren met ouders/opvoeders, de trias leerkracht-ouders-leerling, samenwerken met (probleemgerichte) verwijzers, de samenwerking opbouwen met gestuurde, ‘onbereid-willige’ cliënten, als ook het werken met teams en groepen. Als professionals samenwerken in een team, leiding geven aan een team van organisatie, op een oplossingsgerichte wijze een vergadering leiden, komen ook uitvoerig naar de orde.

De groep bestaat uit maximaal 15 cursisten.

De mastercourse bestaat uit zes blokken van twee dagen, totaal twaalf dagen. Je kunt je eigen Mastercourse samenstellen, door – binnen drie jaar – in te tekenen op de tweedaagse Masterclasses die je aanspreken. Je kunt na een jaar, maar ook drie jaar de tijd nemen. De tijdsinvestering: 12 dagen training (72 uur), literatuurstudie (72 uur) en een take-home opdracht (4 uur), totaal 148 uur, waarvoor je accreditatiepunten ontvangt van je beroepsvereniging. Optioneel is deelname aan intervisie-bijeenkomsten die door Solutions Centre worden georganiseerd. Als je afstudeert ontvang je het certificaat ‘Master Oplossingsgericht Werken met Kinderen en Jongeren’.

2021-20323 Mastercourse Oplossingsgericht werken met kinderen, jongeren, gezinnen, scholen en organisaties

Doelgroep:

Hulpverleners bij kinderen, jongeren en gezinnen (psychologen, orthopedagogen, jeugdzorgwerkers, maatschappelijk werkenden, kinder- en jeugdpsychiaters, raadsonderzoekers, coaches), onderwijsprofessionals (ambulante dienstverleners, schoolpsychologen, vertrouwenspersonen, leerkrachten, remedial teachers), zorgprofessionals (kinderartsen, jeugdartsen, fysiotherapeuten, psychomotorische therapeuten), leidinggevenden, directeuren die geïnteresseerd zijn in werken vanuit het oplossingsgerichte perspectief.
Trainers:

Ben Furman

Ben Furman, opgeleid tot psychiater en psychotherapeut aan de universiteit van Helsinki, Finland. Hij is een productief schrijver en boeken over oplossingsgerichte therapie met kinderen, jeugdigen, volwassenen, teams en organisaties worden over de hele wereld vertaald. Inmiddels zeer bekend is de door hem ontwikkelde methode “Kids’Skills”, een innovatieve methode voor het oplossingsgericht werken met kinderen en de methode “mission possible” over het oplossingsgericht werken met adolescenten.
Therese Steiner Therese Steiner studeerde medicijnen aan de universiteit van Bern, Zwitserland, waar zij vervolgens werd opgeleid tot kinderpsychiater. Haar postdoctorale opleiding omvat gezinstherapie, hypnose en oplossingsgerichte therapie. Zij werkt al meer dan 30 jaar in eigen praktijk in Basel, met kinderen, jongeren en ouders. In 2003 ontmoetten ze Samen Insoo Kim Berg “Children’s Solution Work”. Therese werkt met regelmaat in Afrika, Midden-Amerika en het verre Oosten.
Sue Young studeerde aan de universiteit van Hull, Engeland en behaalde haar master als gedragsspecialist. Het grootste deel van haar carrière was werkzaam in het onderwijs als docent. Voor de stad Hull werd zij antipestcoördinator. Zij heeft een zelfstandige praktijk als onderwijs- en gedragsadviseur. Wereldwijd geeft ze lezingen en trainingen in oplossingsgericht werken in het onderwijs en de door haar ontwikkelde ‘support-group methode’ tegen pesten op school.
Solutions Centre - Oplossingsgericht Werken met Kinderen en Jongeren in de Knel – Tweedaagse Masterclass Eric Sulkers, studeerde en promoveerde aan de Erasmus universiteit Rotterdam, specialisme kindergeneeskunde. Vanaf 2003 werkt hij als kinderarts en vertrouwensarts in het Admiraal de Ruyterziekenhuis (4 vestigingen) in Zeeland en vanaf 2005 als vertrouwensarts bij Bureau Jeugdzorg Zeeland. Sinds 2017 is hij kinderarts bij McKinderplein voor de regio Rotterdam/Zeeland. Hij specialiseerde zich in het Signs of Safety model, een oplossingsgerichte benadering voor jeugdzorg en kinderbescherming.

Masterclass: Oplossingsgericht Werken ‘Kinderen en Jongeren uit de Knel’
Data: maandag 6 december en dinsdag 7 december 2021
Plaats: Solutions Centre, te Soesterberg

Solutions Centre - Solution-focused training courses for professionals Arnoud Huibers, GZ-psycholoog, psychotherapeut en systeemtherapeut, studeerde aan de Rijksuniversiteit Utrecht en werd postdoctoraal opgeleid in het Academisch Ziekenhuis Utrecht. Zelfstandig gevestigd in Soesterberg. Lid NIP, NVRG, VKJP, LVVP. Samen met Insoo Kim Berg, co-creator van het oplossingsgerichte model, richtte hij in 2004 Solutions Centre op. Hij geeft trainingen en lezingen in binnen- en buitenland. Vakkundigheid, roest, humor en kenmerken enthousiasme zijn stijl van trainen.

Masterclass: Systeemgericht en oplossingsgericht Werken’
Data: donderdag 10 maart en vrijdag 11 maart 2022
Plaats: Solutions Centre, te Soesterberg

Claudia van Zuiden, directeur van Solution Ways, werd opgeleid als oplossingsgericht therapeut aan de Robert Gordon’s Universiteit, Schotland. Sinds 2002 werkt ze als therapeut, coach en trainer in de Oplossingsgerichte methode. Ze heeft in diverse landen op haar eigen, inspirerende manier training gegeven in deze techniek. Ze is internationaal facilitator voor “Building Inner Strength – 16 Guidelines for Life”, een programma van de Foundation for Development for Compassion and Wisdom (FDCW).
Solutions Centre - René dan Haan Oplossingsgerichte Suïcidepreventie René den Haan, GZ-psycholoog en neuropsycholoog, werkzaam in de SGGZ (met name de ouderenpsychiatrie), en heeft een praktijk voor training, supervisie en coaching. Hij is auteur van een aantal boeken op het gebied van oplossingsgericht werken, suïcidepreventie en positieve psychologie. Daarnaast is hij docent aan instellingen voor postacademisch onderwijs en geeft hij (online) trainingen op het gebied van oplossingsgerichte therapie, positieve (neuro)psychologie en herstel.

Masterclass: Oplossingsgerichte Suïcidepreventie
Data: maandag 1 november en dinsdag 2 november 2021
Plaats: Solutions Centre, te Soesterberg

Jikke Stokman, IOPC, Soesterberg, Jikke Stokman, GZ-psycholoog en orthopedagoog. Studeerde aan de Rijksuniversiteit Leiden en was als docent verbonden aan de Hogeschool Deventer, waar zij ontwikkelingspsychologie en onderwijskunde gaf. Bij onderwijs-begeleidingsdienst Eduniek werkte Jikke als onderwijsadviseur. Naast haar werk bij het IOPC is zij als GZ-psycholoog verbonden aan Merem Medische Revalidatie, een kliniek voor jongeren met diabetes, astma en overgewicht.
Vooropleiding: Je hebt een Universitaire – van HBO-opleiding genoten. Op het gebied van oplossingsgericht werken heb je minimaal 3 dagen training gevolgd en ben je bekend met de basisprincipes en de belangrijke tools.
Studiebelasting: 12 dagen training (72 uur), literatuurstudie (72 uur) en een take-home opdracht (4 uur), totaal 148 uur.
Opleidingskosten: € 2640,- voor twaalfdaagse mastercursus inclusief zes studieboeken, syllabi, lunches, koffie, thee, koekjes en fruit. Heb je eerder training gevolgd bij Solutions Centre dan ontvang je een korting van € 125,-.

Meer informatie?

Neem contact op met één van onze secretaresses:
E-mail: info@solutions-centre.nl
Telefoon: 033 887 5075 (dagelijks van 09:00 – 12:00)

Schrijf je in voor de mastercourse

Al onze aankomende Trainingen & Masterclasses

Share This Story, Choose Your Platform!